open-navfaktor-logo
search
Predsjednikov savjetnik
Bijeg od odgovornosti: Gdje se sakrio Zvjezdan Misimović?
Otkako je prošle godine postalo jasno da će Vico Zeljković postati predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine najčešći gost utakmica Borca postao je Zvjezdan Misimović.
20.11.2021. u 20:32
get url
text
get url
text

Bivši reprezentativac naše zemlje pratio je Banjalučane i na gostovanjima u raznim mjesnim zajednicama... 

VEZANI TEKST - Cirkus oko izbora selektora Zmajeva: Zašto Petev, kako je prekrižen Barbarez, koja je uloga Misimovića?

Sve za Borac i Vicu Zeljkovića, bila je parola koje se držao Misimović.

U procesu izbora selektora BiH odigrao je ključnu ulogu u tome da za nasljednika Duška Bajevića bude izabran Ivaylo Petev, koji će ostati upisan kao najgori selektor u historiji Bosne i Hercegovine, odnosno trener u čijem mandatu je naša A reprezentacija ostvarila najlošiji rezultat u dosadašnjih 13 kvalifikacionih ciklusa (sedam bodova i samo jedan pobjeda).

Istovremeno, Misimović je zabio "nož u leđa" bivšim saigračima s kojima je dijelio svlačionicu - Sergeju Barbarezu i Emiru Spahiću.

I nije to sve. Misimović se pojavljivao i na žrijebu polufinala Kupa BiH, kada su "kuglice spojile" Sarajevo i Tuzla City, odnosno Borac i Klis.

VEZANI TEKST - Ekskluzivno: Spahić objasnio zašto je izabrao Barbareza, kako je Misimović zloupotrijebio njegovo povjerenje?

A za sav "mukotrpan" rad na kraju je i nagrađen. Postao je savjetnik Vice Zeljkovića, predsjednika FSBiH i čovjeka za kojeg mnogi tvrde da je najveći grobar bh. fudbala.

Ali vratimo se još kratko na Misimovića.

Dan prije okupljanja reprezentacije BiH pred odlučujuće duele kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022 protiv Finske i Ukrajine pozirao je "fotografima" sa Miralemom Pjanićem u jednom sarajevskom restoranu.

Ubrzo je u javnost dospjela i reklama za jednu kladionicu u kojoj glavnu ulogu igra upravo Misimović.

VEZANI TEKST - "Vidoviti" Ivaylo Petev polupao lončiće, rasturio Zmajeve k'o bugarsku skupštinu

Zanimljivo, reklama je svjetlo dana ugledala dan prije utakmice protiv Finske u kojoj je BiH poražena (1:3) i izgubila je sve šanse da se domogne drugog mjesta i baraža za Mundijal...

Ljudski je bilo da se Misimović oglasi nakon debakla u kvalifikacijama, koje je s klupe vodio njegov izbor Petev. Ali se nije oglasio.

Kao i svi ostali koji bi trebali da pričaju poslije blamaža "propao je u zemlju".

Ne, nije pobjegao u mišiju rupu, nego preko bare... Po fotografijama na njegovom Instagram profilu može se naslutiti da je u nekoj drugoj zemlji - "obećanoj zemlji", u Sjedinjenim Američkim Državama (New York).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.