open-navfaktor-logo
search
Super liga
Bivšem fudbaleru Sarajeva i Željezničara čista "desetka", visoka ocjena za Zmaja
Krilni fudbaler istanbulskog Bašakšehira u nedjelju je zabilježio dvije asistencije u gostujućem trijumfu kod Gaziantepa s 2:1
07.10.2019. u 12:15
get url
text

Nekadašnji napadač Željezničara, Sarajeva i Veleža Adis Jahović proteklog vikenda postigao je čak četiri pogotka u visokoj domaćoj pobjedi Yeni Malatyaspora nad Denizlisporom rezultatom 5:1.

Makedonskog fudbalera za odličnu partiju Sofascore ne nagrađen "desetkom" i mjestom u idealnom timu sedmog kola turske Super lige.

Društvo Jahoviću pravi i fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća. Krilni fudbaler istanbulskog Bašakšehira u nedjelju je zabilježio dvije asistencije u gostujućem trijumfu kod Gaziantepa s 2:1.


Poslije sedam odigranih kola Višća i Jahović su u samom vrhu liste najbolje ocjenjenih fudbalera fudbalskog šampionata Turske.

Na prvom mjestu je Guilherme (Yeni Malatyaspor) s prosječnom ocjenom 7.67, slijedi bh. internacionalac Haris Hajradinović (7.61), dok je Edin Višća na trećoj poziciji s ocjenom 7.60. Serdar Ozkan (Antalyaspor) je četvrti (7.58), dok je Adis Jahović na petom mjestu (7.57).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.