Incident

Bivši policijski komesar sjekirom razlupao automobil ministra Feliksa Vidovića pa pucao

Objavljeno: 02.09.2019. u 09:42 Autor: N. P.

Informaciju je u međuvremenu potvrdio i MUP SBK

Feliks Vidović

Bivši komesar MUP-a Srednjobosanskog kantona (SBK) Drago Vukoja priveden je u prostorije Policijske uprave Kiseljak zbog napada na aktuelnog ministra unutrašnjih poslova SBK Feliksa Vidovića.

Kako Faktor nezvanično saznaje, Vukoja je u Kreševu sjekirom razlupao Vidovićev automobil, a nakon toga je upotrijebio i vatreno oružje. Intervenirala je i Specijalna jedinica MUP-a SBK.

Prema nezvaničnim informacijama, povod za sukob bilo je "nesuđeno" radno mjesto Vukojinog sina u MUP-u SBK. Informaciju o incidentu je u međuvremenu potvrdio i MUP SBK.

- Dana 1. septembra 2019. godine oko 20.10 sati u PS Kreševo je zaprimljena prijava da je u mjestu Troska, općina Kreševo, oštećeno službeno motorno vozilo MUP-a SBK Travnik. Odmah po zaprimanju prijave, na lice mjesta izašli su policijski službenici PU Kiseljak i PS Kreševo koji su potvrdili navode prijave te utvrdili da je D. V., rođen 1958. godine iz Kreševa, koristeći sjekiru, oštetio navedeno vozilo, te da je isti u dvorištu svoje kuće ispalio jedan hitac iz vatrenog oružja pištolja – navodi se u saopćenju MUP-a SBK.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije