open-navfaktor-logo
search
Potvrđeno
Bivši svjetski šahovski prvak u bolnici: Karpov u vještačkoj komi
Bivši svjetski prvak u šahu Anatolij Karpov je primljen u bolnicu s teškim povredama i nalazi se u induciranoj komi. 
31.10.2022. u 18:57
get url
text

Tu je informaciju prenio Telegram kanal 112, a onda ju i potvrdili brojni mediji u Rusiji.

Ruski je velemajstor primljen je u bolnicu u Moskvi s teškim povredama glave i trenutno se nalazi na intenzivnoj njezi, pišu Sportske novosti. Navodno ga je u bolnicu dovezla Hitna pomoć, a bio je bez svijesti i u alkoholiziranom stanju. Liječnici su mu nakon pregleda utvrdili ozbiljne povrede na glavi i teški lom lijeve noge.

Ruski biznismen Andrej Kovaljov tvrdi kako su nepoznate osobe napale Karpova kada je izlazio iz ruske državne Dume i nanijele mu teške povrede. Njegov asistent Albert Stepanyan se također oglasio i otkrio kako je slavni šahist stabilno i tvrdi kako nema povreda, a odbacio je i glasine da je Karpov napadnut. Dio ruskih medija piše kako je Karpov slučajno pao i udario glavom, te je u bolnici zadržan na promatranju.

- Tata je povrijeđen usljed pada. Nalazi se u vještačkoj komi - rekla je njegova kćerka Sofija.

Anatolij Karpov danas ima 71 godinu, a svjetski prvak u šahu je bio od 1975. do 1985. godine kada je izgubio od Garija Kasparova. Karpov je i trostruki prvak svijeta po Međunarodnoj šahovskoj federaciji, te dvostruki svjetski prvak s reprezentacijom SSSR-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.