open-navfaktor-logo
search
Pobjeda u Helsinkiju
Bivši ukrajinski napadač analizirao igru protiv Finske, šta ga brine pred meč sa Zmajevima?
Fudbalska reprezentacija Ukrajine ostvarila je važnu pobjedu u subotu navečer na gostovanju kod Finske, gdje su izabranici Oleksandra Petrakova slavili s 2:1.
10.10.2021. u 13:32
get url
text

VEZANI TEKST - Finska i Ukrajina nisu "počastile" Zmajeve priželjkivanim rezultatom

Bivši napadač ukrajinske selekcije Ivan Getsko podijelio je svoje impresije o onome što se dešavalo na terenu stadiona u Helsinkiju.

- Utakmica je na mene ostavila dvostruki utisak. Naši momci su pokušavali, bili su motivisani, ali nije bilo jasne ideje. Veoma je važno da smo uspjeli postići ranije pogodak, koji je otvorio Fince i ostavio nam prostor za kontranapade - rekao je 53-godišnji Getsko prenosi Sport.ua, te dodao:

- Ipak, ne možemo ne obratiti pažnju da nas je kolektivna greška u odbrani koštala primljenog gola. No, dobro je da su i Finci imali grešaka pred svojim golom, što je dozvolilo Romanu Yaremchuku da postigne pogodak. Brine me i to što čim se protivnik stabilizovao poslije 1:2 uslijedila je panika pred našim golom. Srećom, ništa se ovoga puta nije desilo. S obziromna to da su Bosanci slavili u Kazahstanu iznimno je važno da smo osvojili tri boda.

Susret Ukrajina - BiH igra se 12. oktobra na stadionu Arena Lviv u Lavovu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.