open-navfaktor-logo
search
Prvi detalji
"Bjegunac": Akcijom SIPA-e obuhvaćeno 15 osoba, među njima i policajci
Pripadnici SIPA-e od jutros, u saradnji sa policijom Brčko distrikta, MUP-om RS-a i MUP-om Posavskog kantona, provode akciju kodnog naziva "Bjegunac", usmjerenu prema organizovanoj kriminalnoj grupi koja se sumnjiči za rasturanje narkotika.
22.11.2021. u 10:02
get url
text

VEZANI TEKST - SIPA pretresa u Orašju, Brčkom i Bijeljini

Iz Policije Brčko distrikta saopćili su prve detalje ove akcije, kojom je obuhvaćeno 15 osoba, od kojih su dvojica pripadnici Policije Brčko distrikta.

- Akcija je usmjerena protiv više osumnjičenih koji se kao organizovana kriminalna grupa bave neovlaštenom nabavkom i prodajom opojnih droga kako na području Brčko distrikta BiH tako i na području Bijeljine, Pelagićeva i Orašja. Na 22 lokacije vrše se pretresi ukupno 18 stambenih objekata, tri vikendice i jednog privrednog objekta - navode iz brčanske policije.

Tokom pretresa je dosad pronađeno oko kilogram i 50 grama marihuane, te nešto više od sto grama kokaina.

{$galerijaFotografija}

- Navedene aktivnosti su nastavak operativne akcije "Bjegunac" koja je započeta 21.11.2021. godine, po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, kojom prilikom je na graničnom prelazu Orašje slobode lišeno jedno lice, kada je izvršen pretres lica i putničkog motornog vozila koje koristi ovo lice. Istog dana na području Bijeljine policijski službenici su izvršili pretres kuće i vikendice koju koristi lice lišeno slobode - kazala je glasnogovornica SIPA-e Jelena Miovčić.

Dodala je da, uzimajući u obzir da su aktivnosti u toku, o detaljima operativne akcije javnost će biti informirana naknadno.

droga bjegunac 2.jpg
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.