open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Borac dočekuje Posušje, Sarajevo ide po drugu pobjedu u nizu
Danas se igraju dva meča utakmice 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.
14.10.2022. u 08:41
get url
text

Program od 14:30 sati u Bosanskom Novom otvaraju Borac i Posušje.

Ova dva tima su se ove sezone sastali jednom, a pobjedu je odnio Borac rezultatom 2:0.

Izabranici Vinka Marinovića će nakon poraza od Sarajeva u prošlom kolu tražiti pozitivan rezultat kojim bi uhvatili priključak za vodećim timovima na tabeli.

VEZANI TEKST - Dudić: Pao nam je teret s leđa, serijom želimo doći gdje nam je mjesto

- Svaka utakmica je zahtjevna na svoj način, ekipa Posušja je u ovoj pauzi napravila i smjenu trenera. Ostvarili su dva dobra rezultata protiv Veleža i Tuzla Cityja. Imaju dosta dobrih i iskusnih pojedinaca kao što su Gabrijel Boban, Slobodan Milanović, Toni Jović, Davor Landeka, ali i Zvonimira Begića i Marka Hanuljka koji neće igrati.

Pred svaku utakmicu moramo raditi taktičku pripremu za protivnika koji nam dolazi. Posušje je odigralo dvije dobre utamice, ne brane se samo, dobro i napadaju te vrše pritisak na zadnju liniju. Očekujem taj pritisak i na nas, a dolaze puni samopouzdanja da naprave jedan dobar rezultat - kazao je Marinović u najavi utakmice.

Pravdu na ovom susretu dijelit će Miloš Gigović.

Sarajevo poslije pobjede protiv Borca gostuje kod Sloge Doboj u 14. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Bordo tim je u prvom međusobnom susretu ove sezone slavio na domaćem terenu rezultatom 4:2.

Utakmica u Modriči se igra od 18 sati, a na klupu Bordo tima poslije odrađene suspenzije vraća se trener Feđa Dudić.

Dudić je zbog akumuliranih žutih kartona duel protiv Borca pratio s tribina, a smatra da će taj trijumf biti od velikog značaja za Sarajevo u nastavku sezone.

- Mnogo nam je pobjeda značila na mentalnom planu. Vidim i po momcima da im je pao teret s leđa. Vidjeli smo, pogotovo u drugom poluvremenu koliko je važno dobiti utakmicu. Odustali smo i od svog plana igre. Kad pogledamo utakmicu, ovo je možda na 50 posto naših mogućnosti. Puno boljih utakmica smo odigrali, ali nažalost nismo osvajali bodove - kazao je Dudić.

Sloga ima tri vezana poraza u prvenstvu i sigurno će protiv Sarajeva htjeti da prekine negativnu seriju.

- U Modriči, iako nije njihov teren, jako dobro igraju, pobijedili su Zrinjskog i Veleža. To nam daje znak da se radi o dobroj i kompaktnoj ekipi. Dobro se brane, postave se svi iza lopte, u defanzivnom dijelu znaju šta rade. Imaju prema naprijed Kulenovića, koji je među u boljim napadačima u ligi, Krstovskog, brzinu u Jankoviću. Upoznat ćemo momke sa kvalitetom Sloge iako smo igrali u prvom dijelu sezone, ali ovo neće biti ista utakmica - dodao je trener Bordo tima.

Glavni arbitar ovog meča je Aleksandar Njegomirović.

 

Standings provided by Sofascore

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.