open-navfaktor-logo
search
Predsjednik FK Borac
Borac u Evropi, a Zeljkoviću krivo jer se sezona PLBiH završila na ovaj način?
Premijer liga Bosne i Hercegovine okončana je u ponedjeljak nakon što je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (FSBiH) potvrdio prijedlog Takmičarske komisije.
03.06.2020. u 10:02
get url
text

Ovom odlukom prvakom BiH je proglašeno Sarajevo, dok će pored Bordo tima u Evropu još Željezničar, Zrinjski i Borac.

- Prije svega, moram da kažem da je nama svima krivo, svi smo razočarani što se sezona završava na ovakav način. Svi smo tu radi fudbala na zelenom terenu, kako igrači, tako i mi u upravi i navijači. Ovo je jedna teška odluka za bh. savez i sam fudbal, ali jednostavno na osnovu svih elemenata moralo je da se ide u tom smjeru - kazao je prvi čovjek Borca i član IO FSBiH, koji još nema pravo glasa, za zvaničnu stranicu banjalučkog kluba.

Iako je prvobitno rekao da mu je krivo zbog odluke koju je potvrdio Izvršni odbor, čiji je član, predsjednik Borca je ubrzo potvrdio da ovakva odluka ide u prilog klubu sa Gradskog stadiona.

- Bitno je reći da smo mi u prošlosti prihvatali neke odluke koje nam nisu išle na ruku. Sve smo podnosili na stoički način, sve muke i nepravde smo izdržali i nismo kukali. Sad kad nam ova odluka, na neki način, ide u prilog, također je prihvatamo, što je i logično, i sigurno je da treba da je iskoristimo kako bismo u budućnosti postigli što bolje temelje za još veći i brži razvoj kluba - naglasio je Zeljković, za kojeg je izvjesno da će već od jeseni zasjesti u predsjedničku fotelju FSBiH.

Zeljković nije propustio priliku da kaže da je IO FSBiH odlučivao na osnovu "relevantnih odluka".

- Odluka je donesena na osnovu relevantnih odluka, kako u Republici Srpskoj, tako i u Federaciji BiH. Bitno je reći da je i sama federalna liga završena, tako da i to govori puno stvari - rekao je Zeljković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.