open-navfaktor-logo
search
Dodikove blokade
Boračka udruženja iz TK: "Našu državu nikome nećemo halaliti"
Koordnicaija boračkih saveza Tuzlanskog kantona reagirala je danas povodom najave predstavnika bh. entiteta RS da će bojkotirati rad državnih institucija. U svom istupu naglasili su da nikome neće dozvoliti da uruši institucije BiH za koje je živote dalo 100.000 hiljada poginulih boraca.
13.02.2020. u 11:42
get url
text
Predstavnici boračkih organizacija TK

- Borci za traktor drva leže u zatvoru, a oni ruše državu i ne provode odluke Ustavnog suda. Nikome nećemo dozvoliti da uruši državu, čak ni našoj djeci ako se okrenu i odu na drugu stranu. Napuštanjem Ustavnog suda nema "Dejtona", a samim tim nestaje i Republika Srpska - kaže predsjednik Koordnicaije boračkih saveza TK Fahrudin Hasanović.

On dodaje da ni nekadašnji borci nisu zadovoljni, jer ima mnogo članova ove populacije koji su jutros gladni jer nemaju ni za doručak.

- Mi smo za to tu da rješavamo probleme onih koji su gladni i koji nemaju novca da djeci kupe sendvič za školu. Neka, za to ćemo se izboriti i nekako halaliti, ali našu državu ne možemo nikome halaliti jer nas na to opominju kosti 100.000 onih u zemlji, koji su nam ovu zemlju ostavili u amanet - kaže hasanović.

Naglasio je da borci sve posmatraju i dse ne može ponoviti ono što se desilo tokom agresije.

- Sve vidimo i na sve smo spremni. Više nismo pilad za klanje - poručio je Hasanović.

Predsjednik Saveza demobilisanih boraca TK Muzijet Kahrimanović rekao je da je potrebno da Ustavni sud BiH, Sud i Tužilaštvo BiH i Ured visokog predstavnika koriste svoja ovlaštenja kada dolazi do očitog rušenja države.

Predsjednik Saveza porodica šehida TK Hajrudin Halilović rekao je danas da je negiranje Ustavnog suda BiH državni udar.

- Međunarodna zajednica na sve ovo ne reagira, ali mislim da će reagirati naši političari. Ovo je znak da i onaj mali broj ljudi koji je ostao u RS-u treba da napusti taj entitet. Oni samo na tome rade i to je cilj ovih provokacija, jer znaju da odluku Ustavnog suda ne mogu promijeniti - rekao je Halilović.

"Dejton" pripisuje da Ured visokog predstavnika tumači Ustav i reagira u ovakavim situacijama, zaključio je on.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.