open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Boračke organizacije ARBiH: Pokušaji izjednačavanja žrtve i agresora nikada neće proći
Koordinacija boračkih organizacija ARBiH ističe da su jučer u Tuzli i Sapni pripadnici SIPA-e, ponovo spektakularno, a potpuno nepotrebno, po nalogu Tužilaštva BiH, uhapsili sedam pripadnika ARBiH na čelu sa komandantom 206. Viteške brigade Šemsudinom Muminovićem.
17.12.2020. u 07:58
get url
text

- Ne ulazeći u propisane procedure i postupke kojima se rukovode pripadnici SIPA-e, postavljamo pitanje potrebe za spektakularna hapšenja i privođenja koja su se odigrala. Sasvim smo sigurni da je svaki od sedam privedenih bio spreman odmah po pozivu odazvati se u prostorije SIPA-e. Nismo se krili ni u ratu po brdima nego smo se branili od onih s brda, pa se nećemo kriti ni u miru - ističu iz Koordinacije.

VEZANI TEKST - Borci ogorčeni zbog hapšenja komandanta Šemsudina Muminovića i saboraca 

Dodaju da je mnogo prije jučerašnjeg događaja Centar za istraživanje rata, tzv. ratnih zločina i traženje nestalih iz manjeg bh. entiteta najavljivao masovno podnošenje prijava protiv pripadnika ARBiH za navodno počinjene ratne zločine.

- Spiskovi koje ovaj Centar nerijetko plasira i u javnosti, nisu ništa drugo nego malo skraćeni spisak svih boraca i jedinica ARBiH. Ratna metoda zločinca Mladića razvlačenja pameti je mirnodopski urnek pomenutog Centra. Pripadnici ARBiH su krivi jer su se časno branili i odbranili od agresije. Tužilaštvo BiH, kojem nažalost apsolutno ne vjerujemo, pokušava podnošenjem optužnica ni na čemu zasnovanih udovoljiti Centru iz entiteta RS, a čiji je cilj promjena karaktera rata. Na svu sreću pa postoji Sud BiH koji je puno poštenija i profesionalnija institucija od Tužilaštva, tako da očekujemo da Sud BiH ne prihvati optužnice koje nisu potkrijepljene apsolutno nikakvim dokazima - naveli su i dodali:

"Našim uhapšenim saborcima poručujemo da smo kao i u ratu, tako i danas, uz njih te da ćemo im pomoći da dokažu svoju potpunu nevinost vezano za ono što im se navodno stavlja na teret".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.