open-navfaktor-logo
search
Nesuđeni Zmaj
Bosanac je najskuplji igrač u reprezentaciji Lihtenštajna
Salanović je za A tim Lihtenštajna debitovao 4. septembra 2014. godine upravo protiv Zmajeva u prijateljskom meču na stadionu Tušanj u Tuzli
03.09.2019. u 11:56
get url
text
get url
text

Naredni protivnik Zmajevima u kvalifikacijama za EURO je selekcija Lihtenštajna. Utakmica petog kola grupe J na rasporedu je u četvrtak od 20.45 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.

Bosna i Hercegovina je sa Lihtenštajnom odigrala šest mečeva. Pet puta je slavio bh. tim, dok je jedan duel završen bez pobjednika.

Lihtenštajn je skromna selekcija sa 181. mjesta FIFA-ine rang-liste i sa rosterom vrijednim 2,35 miliona eura.

Dennis Salanović (23) je najskuplji igrač Lihtenštajna. Fudbaler švicarskog Thuna prema portalu Transfermarkt.de vrijedi 750.000 eura. Riječ je o veznjaku koji je porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Postojala je opcija da nastupa i za našu zemlju, ali...

Zanimljivo, Salanović je za A tim Lihtenštajna debitovao 4. septembra 2014. godine upravo protiv Zmajeva u prijateljskom meču na stadionu Tušanj u Tuzli. Tada je bh. tim slavio 3:0.

Od tada je uknjižio 35 nastupa i postigao tri gola.

Salanović je u dosadašnjoj karijeri promijenio mnogo klubova. Počeo je u lihtenštajnskom Schaanu, potom je boravio u omladinskim kategorijama Atletico Madrida, Istri, švicarskim timovima Balzers i Rapperswil, a od 2018. je član Thuna.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.