open-navfaktor-logo
search
Nakon poraza od Grčke
Bosnić otkrio boljke u igri njegovog tima, Halilović oduševljen atmosferom
Selektor bh. košarkaša na početku se zahvalio publici u tuzlanskom Mejdanu i pohvalio sjajnu atmosferu.
24.02.2020. u 22:37
get url
text

- Napravili smo puno grešaka, da smo samo zicere ubacili rezultat bi bio puno drugačiji. Greške moraju biti na minimumu da bih i dobili. Skok smo iskontrolirali, uspjeli smo se vratiti, ali protiv ovakvih ekipa potreban je bolji nivo svih 40 minuta - selektor Bosnić.

Kapiten Miralem Halilović je pohvalio fantastičnu atmosferu, Mejdan je poslije komplimenata grčkog selektora, dobio i zasluženi kompliment i iz našeg tabora.

- Ovo je vjerovatno najbolja atmosfera u kojoj sam igrao. Žao mi je što nisam malo bolje odigrao. Imali smo mnogo sitnih grešaka. Pravili smo prekršaje u bonusu u prvom poluvremeno. Kasnije smo imali puno lakih šutzeva koje smo promašili. Ipak smo se uspjeli primaći, došli na jedan posjed, pokazali karakter - kaže Miralem Halilović.

On je istakao da ni mala razlika nije nebitna u ovakvoj utakmici.

- Šut za tri poena je mogao biti bolji, sigurno, ali više žalim za šutevima koji su dolazili nakon izrađenih napada. Dali su igrači sve od sebe, ali moraju naučiti nešto iz ovoga. Da oni nemaju karakter, ne bi se vraćali na kraju - selektor Bosnić.

Selektor je komentirao i pobjedu Bugarske protiv Latvije, rekavši da to nije dobro za nas, ali da su u nastavku ključne dvije utakmice kući protiv Latvije i Bugarske.

- Bit će sve teško do kraja. Moramo se dobro pripremiti za novembar kada nas čeka nastavak - zaključio je Bosnić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.