open-navfaktor-logo
search
Ponuda na stolu
Bošnjaković: Sve će se znati sutra
Sada bi Bošnjaković mogao preuzeti Slobodu, što je potvrdio u razgovoru za Faktor
17.10.2019. u 16:38
get url
text

Milenko Bošnjaković mogao bi se vratiti na klupu jednog premijerligaša. Nakon uspješnog starta sezone sa Tuzla Cityjem, odstupio je sa mjesta šefa stručnog štaba, a tada je navedeno da je ovom treneru potreban odmor.

Sada bi Bošnjaković mogao preuzeti Slobodu, što je potvrdio u razgovoru za Faktor.

- Sve će se znati već sutra. Još uvijek ništa nije dogovoreno, još uvijek ništa nije zvanično. Razgovarali jesmo, ponuda je na stolu, ostalo je prostora da razmisle čelni ljudi Slobode, ali i ja - rekao je Bošnjaković.

Ukoliko dođe do dogovora, za Bošnjakovića će ovo biti povratak u Slobodu, nakon što je klub vodio u dvije utakmice u sezoni 2018/19. Ranije je došao u tandemu s Admirom Smajićem, koji je odstupio, pa je ovaj 51-godišnjak ostavljen na cjedilu.

Aktuelni trener Slobode je Marijan Bloudek. On je vodio Crveno-crne na utakmici protiv Dinama u sklopu obilježavanja stotog rođendana Tuzlaka. Bloudeka je imenovala bivša uprava na čelu sa Seadom Kozlićem, iako se već tada u javnosti spekulisalo da će poslije Dinama "dići sidro", što se nakon podnošenja neopozivih ostavki u konačnici i dogodilo.

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine Tuzlaci su dobili novo rukovodstvo. Predsjednik Skupštine, a ujedno i predsjednik Upravnog odbora je Elmir Šećerbegović.

Za koordinadora sportskog segmenta u Slobodi izabran je legendarni golman Rizah Mešković.

Slobodu u nedjelju čeka gostujuća utakmica na Pecari protiv Širokog Brijega.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.