open-navfaktor-logo
search
NBA liga
Boston izjednačio u seriji protiv Milwaukeeja, Warriorsi na korak do finala zapada
Košarkaši Boston Celticsa uspjeli su doći do izjednačenja u seriji polufinala play-offa NBA lige protiv aktuelnih prvaka - Milwaukee Bucksa. 
10.05.2022. u 10:22
get url
text

Nakon što je Milwaukee uspio napraviti "break" i slaviti u gostima, a potom i doći do vodstva u seriji od 2:1, Boston je sinoć uspio slaviti rezultatom 116:108 i poravnati seriju na 2:2, te vratiti prednost domaćeg terena.

Celticse su do bitne pobjede predvodili prvi strijelac ekipe Jayson Tatum s 30 poena i 13 skokova, te veteran Al Horford, koji je također ubacio 30 poena. Horford je ujedno imao važan zadatak da u odbrani proba "usporiti" jednog od najboljih košarkaša današnjice, Grka Giannisa Antetokounmpa, koji ipak bio najbolji strijelac svog tima s 34 poena i 18 skokova. 

Golden State Warriorsi došli su na korak do plasmana u finale zapadne konferencije nakon što su sinoć na svom terenu upisali treću pobjedu protiv Memphis Grizzliesa sa 101:98. 

U ključnim trenucima meča iskazao se košarkaš Warriorsa Stephen Curry, koji je u zadnjih 45,7 sekundi susreta na putu do svoja 32 poena, postigao osam slobodnih bacanja za preokret i pobjedu svog tima. Warriorsi su u posljednjim trenucima meča upisali prvo vodstvo na ovom meču rezultatom 94:93. 

Bez povrijeđene prve zvijezde tima Ja Moranta, Memphis su predvodili Jaren Jackson Jr. s 21 poena i Tyus Jones s 19 poena, šest skokova i pet asistencija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.