open-navfaktor-logo
search
Zimska sezona
Britanska zvijezda Bryan Ferry stiže na Jahorinu, u ZOI-ju i Turističkoj zajednici KS sjede skrštenih ruku
Vjerovatno će i ove godine Nerminu Muzuru i njegovom šefu Elmedinu Konakoviću prvi izbor za skijanje biti Jahorina i Ravna planina, koju su prošle sezone reklamirali na svojim profilima na društvenim mrežama
23.10.2019. u 09:42
get url
text
Konaković i Muzur na Ravnoj planini

Turistički radnici na Jahorini uveliko rade na obogoćivanju turističke ponude, ali i na njenoj promociji što se ne može reći za njihove kolege koji brinu o Bjelašnici i Igmanu. Naime, zimska turistička sezona na Jahorini počinje 7. decembra, koncertom svjetske muzičke zvijezde Bryana Ferrya, a i tokom decembra i januara iz Olimpijskog centra "Jahorina" najavljuju brojne muzičke i revijalne manifestacije kojima će pokušati privući što veći broj turista iz BiH, ali i cijele Evrope.

U cilju što boljeg predstavljanja ljepota i potencijala, tako su nedavno održali promociju Jahorine u Beču. Posjetioci na Jahorini 30. novembra moći će uživati i u koncertu Saše Matića, a i za Novu godinu najvljuju dolazak velike regionalne zvijezde.

- Prvu nedjelju decembra rasprodato je 90 posto smještajnih kapaciteta na Jahorini, što najavljuje dobru sezonu – ističe generalni direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić.

Za razliku od Dejana Ljevnaića i njegovog tima, u ZOI-ju predvođeni novim direktorom Kenanom Magodom i u Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo na čijem je čelu Nermin Muzur sjede skrštenih ruku i čekaju da im i turisti sami dođu. Naravno, ako neko i "zaluta" posljednjih mjeseci i posjeti restoran Benetton na Bjelašnici, sigurno se više nikada neće vratiti, jer ovaj ugostiteljski objekat u ponudi ima samo toplu čokaladu, čaj i Red Bull. Tako stanje je već nekoliko mjeseci, a Kenana Magodu, direktor ZOI'84, katastrofalnu situaciju obrazložio je da nemaju robe zbog reorganizacije ugostiteljskih objekata.

VEZANI TEKSTGosti se žale: U Benettonu na Bjelašnici samo tri pića, nema čak ni pizze; Magoda: Tačno, nemamo robe

Dok mediji u cijeloj Bosni i Hercegovini pišu o dolasku britanske pop zvijezde Bryana Ferryja na Jahorinu, a njegov koncert najavljuju i brojni bilbordi, iz ZOI-ja i Turističke zajednice Kantona Sarajevo samo šute. Vjerovatno će i ove godine Nerminu Muzuru i njegovom šefu Elmedinu Konakoviću prvi izbor za skijanje biti Jahorina i Ravna planina, koju su prošle sezone stalno reklamirali na svojim profilima na društvenim mrežama.

Bryan Ferry

- Bjelašnica nema noćno skijanje. Ravna planina ima. Uvjeti super, staza odlična, ljubazno osoblje - objavio je početkom januara Konaković na društvenim mrežama, uz fotografiju sa Nerminom Muzurom. Bilo je to u vrijeme preuzimanja ZOI-ja kao izbornog plijena. Direktor ZOI-ja novi i po mjeri "šestorke", a Bjelašnica i dalje ne nudi ništa. 

Zahvaljujući (ne)sposbnim kadrovima u ZOI-ju i Turisitičkoj zajednici Kantona Sarajevo, vjerovatno će sve više stanovnika glavnog grada BiH, baš poput Konakovića, umjesto Bjelašnice i Igmana u zimskom periodu birati Jahorinu i Ravnu planinu.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.