open-navfaktor-logo
search
Davis Cup
Brkić: Težak meč za nas, ali ćemo se boriti
Bh. teniseri Mirza Bašić, Tomislav Brkić, Nerman Fatić i Darko Bojanović u utorak su započeli pripreme u Teniskom centru Utsubo u Osaki
12.09.2018. u 10:47
get url
text
Tomislav Brkić

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine od 14. do 16. septembra protiv selekcije Japana igrati će play-off meč za ulazak u Svjetsku grupu.

- Ovo će biti težak meč za nas, ali borit ćemo se, rekao je kapiten teniske reprezentacije BiH Tomislav Brkić na pres-konferenciji u Osaki, gdje bh. tim očekuje play-off susret Davis Cupa protiv Japana - kazao je kapiten bh. tima Tomislav Brkić, te dodao:

- Bez obzira na to što ne igra Kei Nishikori, domaći tim je izuzetno snažan, tu je Taro Daniel, ali i mnogo drugih igrača koji mogu igrati i singl i dubl

Bh. teniseri Mirza Bašić, Tomislav Brkić, Nerman Fatić i Darko Bojanović u utorak su započeli pripreme u Teniskom centru Utsubo u Osaki, a danas nastavljaju s intenzivnim treninzima.

Bašić ima malih problema s desnom nogom, ali, prema riječima timskog fizioterapeuta Jasmina Avdovića, poduzima se sve da se ta povreda sanira.

Meč play-offa za ulazak u Svjetsku skupinu Davis Cupa između Japana i BiH na rasporedu je od petka do nedjelje, a igrat će se prema rasporedu koji će biti utvrđen žrijebom u četvrtak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.