open-navfaktor-logo
search
Nije rekla šta je tačno
Brnabić optužila medije da lažu o stavu Srbije spram ruskog napada na Ukrajinu
Mediji u Srbiji su objavili da je Vlada te zemlje na jučerašnjoj sjednici na kojoj je prisustvovao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odlučila da se neće prihvatiti prijedlog Evropske unije da Srbija osudi ugrožavanje teritorijalnog integriteta Ukrajine, odnosno da apeluje na poštovanje međunarodnog prava. Zvaničnog izjašnjenja Vlade i predsjednika Srbije nema, a nakon pisanja medija oglasila se premijerka Ana Brnabić.
25.02.2022. u 12:59
get url
text

- Ovo je najjadnija i najbijednija laž tajkunskih medija. Brutalna laž. Istovremeno, plasirajući ovakve laži, direktno ugrožavate vitalne interese Republike Srbije - i vi, i oni koji vam ovakve stvari plasiraju. Neka ostane zabilježeno - reagirala je Brnabić na pisanje portala Nova.rs.

VEZANI TEKST - Vučić odbio prijedlog EU-a da podrži teritorijalni integritet Ukrajine

Naime, Nova.rs je objavila da Srbija nije prihvatila prijedlog Evropske unije da se osude svi koji ugrožavaju teritorijalni integritet Ukrajine i neće osuditi invaziju Rusije na tu zemlju.

Upravo je to stav koji je većinski usvojen na jučerašnjoj sjednici Vlade Srbije na kojoj je prisustvovao Aleksandar Vučić, piše ovaj medij.

Na sastanku nije uopće bilo govora o sankcijama Rusiji, javili su. 

Iako se obrušila na medije, Brnabić nije kazala koji je to stav Srbija zauzela po pitanju ukrajinske krize. Predsjednik Srbije i Vlada su ostali među rijetkim zemljama koje se nisu očitovale po ovom pitanju.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.