open-navfaktor-logo
search
Uoči sajma
Brnabić se sastala s Čovićem i Krišto u Mostaru
Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović sastao se u utorak u Mostaru s predsjednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić.
02.05.2023. u 10:12
get url
text
Ana Brnabić i Dragan Čović

VEZANI TEKST - Počeo teći rok od šest mjeseci za "Trojku", Plenković u Mostaru: Hitno nastaviti razgovore o izbornoj reformi

Sastanak je održan uoči otvaranja Međunarodnog sajma privrede.

Novinarima je samo kratko rečeno da će izjave za medije biti na sajmu.

Čović je na svom Twitter nalogu naveo da su u sjedištu HNS-a imali važan razgovor o bilateralnim odnosima i regionu prije početka Međunarodnog sajma privrede Mostar.

Brnabić je nakon sastanka napisala da "nastavljamo da unapređujemo našu saradnju zarad zajedničkog regionalnog prosperiteta".

Ona se susrela i sa Borjanom Krišto (HDZ), predsjedavajućom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

- Sastanak sa predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto i razmjena ideja o regionalnoj trgovinskoj saradnji, zajedničkom radu na ekonomskim potencijalima i infrastrukturnoj povezanosti sa ciljem daljnjeg razvoja, u susret otvaranju 24. Međunarodnog sajma privrede danas u Mostaru - napisala je Brnabić na svom Twitter nalogu.

Sajam privrede ugostit će privrednike iz regije i svijeta, kao i brojne regionalne državnike i goste, a organizatori očekuju izlagače iz 30 država, među kojima će biti neke od najjačih tvrtki iz Izraela, ovogodišnje zemlje-partnera.

S govornice će se obratiti direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, premijerka Srbije Ana Brnabić, premijer Hrvatske Andrej Plenković, predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.