open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Brutalno pretukli radnicu na Dobrinji: Deba i Bajrić uhapšeni, Trešnjić još u bjekstvu
Osim dvojice razbojnika uhapšena i 39-godišnja žena koja im je pomogla nakon razbojništva
08.11.2019. u 15:57
get url
text

Sarajevska policija uhapsila je dvojicu od trojice razbojnika koji su prekjučer ujutro na Dobrinji brutalno pretukli radnicu, kojoj su nanijeli teže povrede i od koje su oteli novac.

Kako saznaje Faktor, uhapšeni su Adnan Bajrić, rođen 1977. godine u Doboju i Elmir Hodžić, zvani Deba, rođen 1986. godine u Brčkom, a nastanjen u Sarajevu, odranije dobro poznat kao povratnik u činjenju krivičnih djela.

Privođenje Adnana Bajrića 

Osim njih dvojice, uhapšena je i 39-godišnja M. P. iz Sarajeva koja se tereti za pomoć počiniocu nakon krivičnog djela, dok se za trećim razbojnikom Dervišem Trešnjićem i dalje traga.

Kako smo ranije objavili, trojica razbojnika presrela su prekjučer ujutro L. B. iz Mokrog, kojoj su, uz prijetnju pištoljem, oteli novac, nanijevši joj povrede, a zatim su pobjegli s mjesta događaja.

Povrijeđenoj je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom je zbrinuta u UKC u Sarajevu, gdje su joj ljekari konstatovali teške tjelesne povrede, tačnije fraktura nosne kosti sa dislokacijom.

Faktor saznaje da je u istrazi ovog slučaja pomogao građanin koji je uspio fotografisati automobil kojim su trojica razbojnika uspjela pobjeći s mjesta događaja.

Daljim radom identifikovana je osoba koja koristi vozilo, koje je i pronađeno, a zatim su identifikovani i počinioci ovog brutalnog razbojništva.

Rad na dokumentovanju svih okolnosti slučaja, kao i pronalasku odbjeglog Trešnjića se nastavlja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.