open-navfaktor-logo
search
Golman BiH
Burić: Došla je nova energija u ekipu, nadam se da ćemo u maju igrati pred publikom
Prvi golman rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Benjamin Burić upisao je devet odbrana u izuzetno važnoj pobjedi naše selekcije nad Austrijom (27:21) u zaostalom susretu drugog kola kvalifikacija za EURO 2022.
14.03.2021. u 21:44
get url
text

VEZANI TEKST - Rukometni Zmajevi kao preporođeni, uvjerljivim trijumfom nad Austrijom ostali u igri za EURO

Zahvaljujući drugom trijumfu rukometni Zmajevi ostali su igri za plasman na smotru najbolji selekcija Starog kontinenta. Burić smatra da je večeras presudila odlična igra našeg tima u odbrani.

- Odbranu smo odigrali sjajno. Došla je nova energija u ekipu. I sa devet odbrana se može dobiti selekcija poput Austrije. Čestitam momcima. Nadam se da ćemo u maju igrati pred publikom, jer je i večeras bilo lijepo igrati pred 20-25 ljudi - rekao je Burić nakon utakmice za BHT1.

Golman Flensburga prokomentarisao je i dvije odlične odbrane njegovog reprezentativnog kolege Adija Ahmetaševića, koji je prije par dana potpisao ugovor sa poljskom Wislom Plock.

- Adi je vrhunski golman. Drago mi je što dolaze mladi golmani. Odlično se slažemo i sjajan smo tandem. Čestitam mu na potpisu ugovora sa Wislom, jer je bio sjajan u Španiji. Samo da nas zdravlje posluži, pa da branimo još 10-15 godina - poručio je Burić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.