open-navfaktor-logo
search
Pripreme EP
Burić: Na Evropsko prvenstvo ne idemo sa bijelom zastavom, borit ćemo se u svakom meču
Pripremama rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine priključio se golman Benjamin Burić.
03.01.2022. u 18:14
get url
text

Naši reprezentativci su se jučer okupili u Sarajevu i nastavili sa posljednjim dijelom priprema pred Evropsko prvenstvo, a na Ilidži će trenirati do 5. januara kada putuju u Osijek na Croatia Cup. Na tom turniru bh. tim će odigrati dva kontrolna susreta - 6. januara (16.45 sati) protiv Hrvatske, a dan kasnije u istom terminu protiv Rusije.

Povratak u Sarajevo planiran je 8. januara, a let za Slovačku je tri dana kasnije.

Jedan od najboljih golmana svijeta Benjamin Burić je rekao da uvijek jedva čeka da se priključi reprezentaciji.

- Uvijek jedva čekam da se priključim reprezentaciji. Stalno sam bio u kontaktu sa saigračima. Pisali kako idu pripreme. Sezona u Bundesligi je malo duža nego inače, tako da sam došao sada u novoj godini pun elana i želje. Sve u svemu izgleda super. Imamo veliku želju za rad i da pokažemo zbog čega smo na Evropskom prvenstvu - rekao je Burić.

Na Croatia Cupu naša reprezentacija će igrati protiv Hrvatske i Rusije.

- Dvije top ekipe. To su nam pripreme za Španiju, Švedsku i Češku, tako da je to super da se možemo pripremiti i vidimo dokle smo došli sa uigravanjem. Prvi dio je bio baziran na fizici, tako da smo počeli lagano da se uigravamo, pa ćemo protiv Hrvatske i Rusije vidjeti dokle smo došli - istakao je naš golman.

Burić je govorio o očekivanju od Evropskog prvenstva.

- Španija i Švedska su top ekipe. Dva-tri levela iznad nas. Mi ćemo pokušati da se borimo protiv Češke i ostvarimo pobjedu na Evropskom prvenstvu. Sigurno nećemo ići sa bijelom zastavom i da se predamo odmah. Borit ćemo se, ali Španija i Švedska su velesile, tako da su apsolutni favoriti protiv nas - kazao je Burić.

Drugi put uzastopno nalazi se u izboru za najboljeg golmana svijeta. Burić je ove godine u konkurenciji, najrelevantnijeg izbora na svijetu, koji organizuje Handball-Planet.com, Niklasa Landina, Gonzala Pereza de Vargasa i Vincenta Gerarda.

- Znači mi puno. Veliki motiv za dalji rad. Kad god vidim imena sa kojima se nalazim budem ponosan na sebe, ekipu u kojoj igram i na reprezentaciju - dodao je golman Flensburga.

Rukometni "Zmajevi" evropsko prvenstvo otvaraju 13. januara od 20.30 sati utakmicom protiv Švedske. Dva dana kasnije od 18.00 sati je susret protiv Češke, a 17. januara, također u 18.00 sati, na rasporedu je posljednji susret E-grupe protiv Španije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.