open-navfaktor-logo
search
"Nema ko drugi"
Čegar nakon što mu je pucano na kuću: Iza ovog stoji Aljoša Čampara, narkoman i grobar FUP-a
Na kuću Zorana Čegara, zamjenika komandanta Specijalne jedinice Federalne uprave policije (FUP), sinoć je nepoznata osoba pucala iz automatske puške, potvrdio je Čegar jutros u razgovoru za Faktor.
02.03.2022. u 12:12
get url
text

Kako je kazao, kamere viodeonadzora sa njegove, kao i kuće njegovih komšija, snimile su nepoznati automobil iz kojeg je nepoznata osoba ispalila rafal u pravcu njegove kuće.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo kazali su nam da su nakon prijave izašli na mjesto događaja, ali da "ništa nisu pronašli".

- Nisu pronašli čahure, naravno da ih nisu pronašli. Svako ko sa sobom nosi automatsko oružje, nosi i skupljač čahura. Evo ih tu su, traže, gledaju, pa vidjet ćemo šta će naći. Imaju snimci, valjda će utvrditi koje je vozilo i o čemu se tu radi - kazao je Čegar.

Dodao je da se nije uplašio, iako je, kako kaže, u posljednje vrijeme izložen ozbiljnim prijetnjama, ali da jesu njegove komšije.

- Mislili smo evo ovi odozgo krenuli da se otcijepe, šta ćemo drugo pomisliti - kaže Čegar.

{$galerijaFotografija}

Kaže kako smatra da je ovaj incident povezan sa njegovim sukobom sa federalnim ministrom unutrašnjih poslova Aljošom Čamparom, za kojeg kaže da je "grobar FUP-a" i koji mu je "namjestio bespomoćnog radnika parkinga kojeg je on navodno napao".

- "Bespomoćni radnik" koji je narkodiler i koji je nas napao, ali eto on je to tako uradio i mene pokušao ocrniti, pa eto sad ćemo vidjeti šta će biti. Evo vidjet ćemo sad šta će uraditi. Ako sam ja tukao nekakvog bespomoćnog parking-radnika, evo oni su pucali na mene, e hajde da vidimo sad, gospodo, šta ćete uraditi - kaže Čegar, te dodaje da su oni utvrdili da mu je to smjestio Čampara "jer ono ne odgovara ničemu, a ne stvarnom događaju".

- Gdje ima da neko normalan poleti na tri visoka policijska dužnosnika, da ih vrijeđa, da ih psuje. To je jasno kao dan sve. A ja sam javno rekao, i sad kažem, da mi je ministar narkoman, da pokriva narkokartel i da mu je puna kuće droge. To je rekao i (bivši) ministar sigurnosti (Dragan) Mektić. Nema tu puno pameti, jedan treba odgovarati, ili Mektić i ja što lažemo da on to radi ili on što to radi, ali očito je da je on toliko moćan da mu ne može niko ništa. Odgovorno tvrdim da je on upropastio i policijsku akademiju i pokušao upropastiti kurs, što ja nisam dozvolio, i upropastio Federalnu upravu policije. On je grobar FUP-a, ja sam to rekao, on je nas bacio unazad sa svojim činovanjima i kadrovima i svim ostalim godinama, mi ne znamo kako ćemo izaći, ali očito da pokušava da uništi to. A što, to on zna - kaže Čegar.

VEZANI TEKST - Policiji prijavljena pucnjava ispred kuće Zorana Čegara

Dodaje kako "čovjek (Čampara, op. a.) zahtijeva jedan ozbiljan ljekarski tretman", i da je on "osoba upitnog ponašanja".

- Za mene je on budala, samo ne znam ko ga drži i kako on može na pet mjesta raditi i primati plaću, to mi nije jasno. Iza ovoga nema ko drugi biti jer ja nisam ni s kim drugim u zavadi, nego s njim i s njegovima. Ja radim svoj posao časno i pošteno 40 godina i nikad nisam bio u ovoj situaciji. Sve je krenulo kad sam njega optužio i kad je to krenulo sa ovim famoznim konkursom kad je on meni pokušao ubaciti te svoje, iste one kao što su na parkingu da rade u policiji, ali to mu nije prošlo - kaže Čegar.

Pokušali smo dobiti i Čamparin komentar na Čegarove prozivke, ali on na naše telefonske pozive nije odgovarao. Čampara nije odgovorio ni na naš upit poslan prije više od sedam dana, a u kojem smo mu također tražili komentar na ranije Čegarove istupe u vezi s njim. 

Pucnjava, Zoran Čegar, 02.03.2022.
1 od 3
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.