open-navfaktor-logo
search
Šta dešava
Čelik se za baraž sprema, a Arežine desetak dana nema
Fudbaleri Čelika u nedjelju u 19 sati, protiv vogošćanskog Unisa na svom Stadionu Bilino polje igraju posljednju utakmicu u okviru Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine - grupa Centar, u kojoj su već odavno osigurali prvo mjesto te nastup u baražu za plasman u Prvu ligu FBiH.
02.06.2023. u 16:12
get url
text

Na novinarsko pitanje gdje je i šta radi fudbaler Filip Arežina, koji se u zimskoj pauzi priključio ekipi, pomoćni trener Adis Nurković je kazao da su u dogovoru sa medicinskim osobljem odlučili da neće igrati zadnja dva meča, ali da se već desetak dana nikome nije javio.

Zbog takvog odnosa upitan je njegov nastup i u utakmicama baraža, koje će Čelik 7. juna u gostima te 11. juna u Zenici, igrati protiv prvaka Druge lige FBiH - grupa Jug, Klisa iz Buturović Polja kod Konjica.  

- Kada dođe, snosit će odgovornost. Ovaj je klub iznad sviju nas i niko nema pravo da se tako odnosi prema njemu, kao što se u zadnje vrijeme ponio Filip. Ne znam šta će se desiti, ali moj je stav da zbog takvog odnosa, on i ne zaslužuje da igra najbitnije utakmice za našu ekipu. On i kada se vrati, morat će da podnese izvještaj trenerima i upravi kluba, ali mislim da mi ove utakmice baraža možemo iznijeti i bez Arežine - kazao je Nurković.

Arežina je u Čelik stigao u februaru ove godine. Prethodnoj sezoni je nastupao za FK Leotar iz Trebinja, a prije toga za Tuzla City, Lokomotivu Zagreb, Željezničar, Zrinjski, Mladost DK, GSK Tychy, Rudar Prijedor, Rudeš, Olimpik i Slogu.

Ovaj veznjak je bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, a za A selekciju naše domovine upisao je jedan nastup.

Nedjeljna utakmica protiv Unisa bit će i humanitarnog karaktera, jer su se iz zeničkog kluba odlučili uključiti u akciju prikupljanje pomoći za poplavama unesrećeni narod iz Krajine, koju zajedno organiziraju s Udruženjem Pomozi.ba Čelik će, tako, od svake kupljene ulaznice za tu utakmicu izdvojiti po jednu KM za podršku oporavku od poplava naroda Krajine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.