- Naime, kako bismo izbjegli novčane kazne za naš klub u slučaju detaljnog izvještavanja o imenima službenih lica i o razlozima njihovog izuzeća, obavještavamo javnost da smo sve neophodne detalje uputili na adresu Komisije za suce i suđenje NSFBiH. Ovim putem naglašavamo da ni u kom slučaju ne želimo da naš klub bude dio zakulisnih igara. Otvoreno zagovaramo pošteno suđenje za sve klubove s ciljem da o sportskim rezultatima odlučuju samo igrači i struka, a nikako sudije i službenih lica, te ovim putem otvoreno pozivamo Nogometni savez FBiH da poduzme sve predostrožne mjere da spriječi lakrdiju u subotu, ali i na svim budućim utakmicama na svim terenima u državi - poručili su iz Čelika.

NSFBiH još nije objavio imena službenih lica na web stranici, ali u Commet sistemu jeste, doduše sa "narandžastim statusom", dakle čeka potvrdu.

Tako bi glavni arbitar trebao biti Deni Ćatibović, njegovi asistenti Mirza Tičić i Edis Trklja (Sarajevo), a četvrti sudija Drago Tabak iz Tomislavgrada.

Ćatibović je dijelio pravdu Čeliku sinoć na Bilinom polju u pobjedi Zeničana protiv Budućnosti rezultatom 3:1. Zenički tim plasirao se u šesnaestinu finala Kupa BiH.

Tablice omogućuje Sofascore