open-navfaktor-logo
search
Viceprvakinja Evrope
Cerić: Ponosna sam na novu medalju koju sam osvojila za BiH
Na putu do srebrene medalje bh. predstavnica je savladala Srbijanku Milicu Žabić, Ukrajinku Galynu Tarasovu i Portugalku Rochele Nunes
25.06.2019. u 15:45
get url
text

Ponosna sam na uspjeh i osvajanje prve medalje za BiH na Evropskim igrama - kazala je Feni najbolja sportašica Bosne i Hercegovine, judašica Larisa Cerić, koja je jučer osvojila drugo mjesto i srebrenu medalju na Evropskim igrama u Minsku.

Evropske igre u Minsku su se ujedno vodile i kao Evropsko judo prvenstvo za 2019. godinu, što znači da je bh. takmičarki to ujedno bila četvrta medalja s evropskih prvenstava.

- Drago mi je što sam donijela novu medalju za BiH, a na uspjehu ponovo moram zahvaliti mom timu, treneru Branislavu Crnogorcu, Arijani Jahi i svim sparing partnerima s kojima sam se pripremala za takmičenje - kazala je Cerić u izjavi za Fenu.

Cerić je u borbi za zlato izgubila od domaće takmičarke Maryne Slutskayje, a kako kaže, odlučivale su nijanse.

- Finalna borba je mogla otići i u moju korist da sam protivnicu uspjela oboriti. Ipak u tome nisam uspjela, ona je imala veliki motiv pred domaćom publikom, ali u svakom slučaju zadovoljna sam srebrom - podvukla je Cerić.

Na putu do srebrene medalje bh. predstavnica je savladala Srbijanku Milicu Žabić, Ukrajinku Galynu Tarasovu i Portugalku Rochele Nunes.

Bh. reprezentativka dodaje da joj je ovaj turnir i osvojena medalja dao dodatnu snagu i motivaciju za nastavak sezone, tačnije za nadolazeće svjetsko prvenstvo na kojem će pokušati ponoviti dobar rezultat.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.