open-navfaktor-logo
search
Ministar sigurnosti
Cikotić na pitanje je li ugrožen mir: Dijelim zabrinutost zbog aktuelnog stanja u BiH
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić rekao je na sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH koja se održava danas u Sarajevu kako je u stalnom kontaktu sa direktorima policijskih agencija Bosne i Hercegovine kada je u pitanju stabilnost javnog reda i mira u Bosni i Hercegovini izazvano aktuelnom političkom situacijom i krizama koje onemogućavaju rad institucija BiH.
26.10.2021. u 13:17
get url
text
get url
text

- Pratimo stanje na terenu. U stalnim smo kontaktima i provodimo sve aktivnosti koje se odnose na nadležnosti rada i djelovanja državnih institucija u oblasti segmenta koje pokriva Ministarstvo sigurnosti BiH. Poteze i komentare međunarodnih faktora ne bih komentirao. Jednako tako dijelim zabrinutost zbog aktuelnog stanja - rekao je Cikotić.

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BIH Jasmin Emrić tražio je informaciju od ministra sigurnosti BiH Selme Cikotića da li je i na koji način ugrožen mir u Bosni i Hercegovini destruktivnom politikom koju provodi član Predsjedništva BiH iz RS-a Milorad Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.