open-navfaktor-logo
search
Legendarni trener
Ćiro Blažević brani Vahu Halilhodžića: Ne vjerujem da je predsjednik Saveza baš takva budaletina
Hoće li Vahid Halilhodžić voditi fudbalsku reprezentaciju Maroka na Svjetskom prvenstvu u Kataru krajem ove godine?
12.04.2022. u 16:40
get url
text

Ovo je pitanje na koje odgovor trenutno znaju trener rođen u Jabnlanici i Fouzi Lekjaa, predsjednik marokanskog saveza, a svi ostali mogu samo nagađati. I navijati.

VEZANI TEKST - Marokanci "otjerali" Halilhodžića i već mu našli zamjenu, Vaha poručuje: Ne pada mi na pamet... 

Jedan od "navijača" je i Miroslav Ćiro Blažević koji je u razgovoru ta tportal otkrio kako on vidi razvoj događaja.

Vaha je, podsjetimo, izborio plasman na Mundijal, ali se tokom kvalifikacija, zbog nediscipline, odrekao usluga najvećih zvijezda, Hakima Ziyecha (Chelsea), Noussaira Mazraouija (Ajax), Adela Taarabta (Benfica) i Aminea Harita (Marseille).

- Da budem iskren, ne vjerujem da će predsjednik njihovog saveza napraviti takvu glupost - rekao je Ćiro za tportal, dodavši:

- Ne vjerujem da je on (op.a., predsjednik Lekjaa) baš takva budaletina. Halilhodžić ih je odveo na Svjetsko prvenstvo i sada da ga smijeni? A pitanje je bi li s ovim šatro zvijezdama to napravio.

Mislite li da bi Halilhodžić pristao na ucjenu?

VEZANI TEKST - Procurili detalji sukoba Ziyecha i Halilhodžića, zbog kojeg bi Vaha mogao dobiti otkaz

- Ni govora. On je zbog svoje principijelnosti postao tako velik i uspješan trener. I sigurno ne bi vodio toliko reprezentacija, uz sve to i tako dobro, kada ne bi imao "svoje ja". A ako bi popustio, potpisao bi poraz. I ponavljam još jednom, predsjednik bi morao biti totalni idiot kada bi ga odlučio smijeniti.

Zna se red, a on bi ga kompromitovao. Jer svi znaju koji su igrači odveli reprezentaciju na Mundijal, a sada bi ovi kao zvijezde išli na njega? Ni govora. Vaha ima moju punu podršku - zaključio je Ćiro.

Halilhodžić je dosad izborio četvrti uzastopni plasman na Svjetsko prvenstvo i to s četiri različite reprezentacije - Obola Slonovače, Alžir i Japan, ali je samo Alžir vodio na SP održanom 2014. godine u Brazilu.

Amine Harit (24), veznjak Marseillea, jedan od otpisanih reprezentativaca koji je iz reprezentacije protjeran prije dvije godine, danas je poručio da je spreman vratiti se u ekipu.

- Nemam problema sa selektorom. Istina je da smo imali određenih nesporazuma u prošlosti. Ali ako bi me pozvao, sigurno bih se odazvao. Ne igra se za reprezentaciju zbog jednog čovjeka već zbog naroda. Maroko je moja zemlja. Bilo bi ludo igrati na Svjetskom prvenstvu - kazao je za RMC Sport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.