open-navfaktor-logo
search
Sarajevu prijeti kazna
Comet: Šta je delegat napisao o "sukobu" Musemića i Žižovića?
Sarajevo je slavilo protiv Radnika sa 2:1 i zadržalo lidersku poziciju na tabeli
30.09.2018. u 17:07
get url
text

Duel 12. kola BHT PLBiH između Sarajeva i Radnika odigran sinoć na Koševu pripao je domaćem timu (2:1) koji je slavio golovima Velkoskog i Handžića (strijelac za goste bio Glišić).

U finišu susreta došlo je do verbalnog sukoba dvojice trenera. Mladen Žižović, strateg gostiju, bio je oštar prema Husrefu Musemiću, a prepirka je nastavljena i na presici nakon utakmice.

Mnogo posla imao je četvrti sudija Goran Paradžik koji je smirivao trenere. Međutim, zanimljivo je da "teške riječi" gostujućeg stratega nije čuo delegat meča Milan Janković iz Trebinja, koji u svom izvještaju nije pomenuo ono što se događalo uz aut-liniju.

Janković "tvrdi" da je doček i ispraćaj gostujuće ekipe i službenih lica bio korektan, iako je Žižović tokom utakmice Musemiću prigovorio i za “doček“.

S druge strane delegat je "zapazio" korištenje pirotehnike, zbog čega Sarajevu prijeti kazna...

- Utakmica organizovana shodno Propozicijama takmičenja BHT Premijer lige BiH za takmičarsku 2018/19 godinu, sa propustima, jer su unešena i korištena pirotehnička sredstva tokom utakmice.  Radni sastanak (brifing) održan na vrijeme uz prisustvo svih potrebnih službi i službenih lica. Detaljno dogovoren način osiguravanja utakmice i samih aktera, kao i publike. Formirana krizna grupa i određena krizna soba. Službeni predstavnici klubova uredno dostavili ovjerene spiskove igrača za nastup na ovoj utakmici, sa jasno naznačenim igračima do 21 godine, kao i stranim državljanima. Sve priložene sportske legitimacije i akreditacije uredne. Identifikacija igrača izvršena prije početka utakmice, te svi prijavljeni igrači u zapisnik utakmice fizički prisutni sa pravom nastupa. Na terenu za vrijeme igre nije bilo incidenata, kao ni na tribinama. Utakmicu direktno prenosila BHT1. Utakmici prisustvovali antidoping kontrolori sa supervizorom (Sead Mulić - licenca broj 071) koji su po završetku utakmice odabrali po dva igrača iz domaće i gostujuće ekipe radi doping kontrole. Doček gostujuće ekipe i službenih lica bio je korektan - piše u izvještaju delegata Milana Jankovića iz Trebinja dostupnom u sistemu Comet.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.