open-navfaktor-logo
search
Putem telefona
Čović i Dodik razgovarali o zdravstvenom sistemu, privredi i mjerama protiv širenja koronavirusa
Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik putem telefona danas su razgovarali o zdravstvenom sistemu, ekonomiji i mjerama poduzetim u borbi protiv širenja koronavirusa.
28.03.2020. u 18:27
get url
text

Predstojeće razdoblje, zaključili su, zahtijeva aktivno političko djelovanje i saradnju, što je ključno za stavljanje pandemije pod kontrolu te zaštitu zdravlja stanovnika i ekonomije.

Saglasni o nužnosti pružanja potrebne pomoći i materijala zdravstvu i preduzećima te zaštiti radnika diljem zemlje, pozdravili su inicijative o poticanju domaće privrede kao i inicijative upućene predstavnicima Evropske unije o izuzimanju Bosne i Hercegovine i zemalja zapadnog Balkana iz odluke zabrane izvoza medicinske opreme iz EU, saopćio je iz HDZ-a BiH.

Čović i Dodik zaključili su da su solidarnost i saradnja, uz političku stabilnost i korektnost, neophodni u razdoblju kada svi nivoi vlasti diljem države moraju spremno odgovoriti na izazove pred kojima se nalaze stanovnici i Bosna i Hercegovina, dodaje se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.