open-navfaktor-logo
search
Dom naroda BiH
Čović proglasio Bećirovića pobjednikom izbora: Vidjet ćete kada dođete u Predsjedništvo
Na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koja je završila bez odluke o finansiranju Općih izbora 2022. predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i predsjedavajući ovog tijela Dragan Čović, govorio je o dugogodišnjem onemogućavanju Islamske zajednice u našoj državi da potpiše ugovor s državom BiH. Također u okviru ove teme već je proglasio i "pobjednika" u utrci za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.
23.05.2022. u 15:36
get url
text

Obraćajući se Denisu Bećiroviću, on je kazao: 

- Kolega Bećiroviću, Vi ste sada kandidat pa ćete vidjeti kada dođete u Predsjedništvo kako to izgleda, a zadnji ste put to meni kazali u vezi s Islamskom zajednicom i sporazumom, a posljednjih se dana Islamska zajednica oglasila u vezi s političkom situacijom u BiH, kada se kaže da od četiri posljednja ciklusa u Predsjedništvu u jednom kada sam ja bio član Predsjedništva, bila je ta da smo spriječili da to dođe na dnevni red. Ne može jedan član spriječiti bilo koga...

On je rekao i to da "prođoše još četiri godine" i da "Bošnjaci imaju dva člana Predsjedništva BiH" te da mu nije jasno zašto još ova tema, ugovor sa Islamskom zajednicom, nije došla na dnevni red.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.