open-navfaktor-logo
search
Formiranje vlasti
Čović: Vjerujem da bi u četvrtak mogli imati jasan pogled u budućnost
Mi ćemo u četvrtak imati razgovor u Parlamentarnoj skupštini BiH, a već je dogovoren i Kolegij Doma naroda kao i zajednički kolegij oba doma. Nositelji tog kolegija su SNSD-e, SDA i HDZ. Prije toga ćemo imati razgovor s predstavnicima SDA da utvrdimo priču oko izbornog zakona
11.11.2019. u 16:29
get url
text

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Doma naroda PSBiH boravio je danas u Tuzli u posjeti Kantonalnom odboru HDZ Tuzla. Na pitanje novinara zašto vlast na federalnom kao ni na državnom nivou još nije formirana, Čović je rekao:

- Prošlo je 13 mjeseci od Općih izbora.  Mi ćemo u četvrtak imati razgovor u Parlamentarnoj skupštini BiH, a već je dogovoren i Kolegij Doma naroda kao i zajednički kolegij oba doma. Nositelji tog kolegija su SNSD-e, SDA i HDZ. Prije toga ćemo imati razgovor s predstavnicima SDA da utvrdimo priču oko izbornog zakona. Tako da, vjerujem da bi u četvrtak oko 15.00 sati  mogli imati jasan pogled u budućnost od onog pesimističnog koji je bio do sada, a s ciljem da se uspostavi što prije novo Vijeće ministara BiH, Parlamentarna skupština, a samim  time i druge nivoe vlasti - kaže Čović.

Čović je, podsjećamo, danas prvi put nakon unutarstranačkih izbora došao u Tuzlu.

- Vjerujem da smo i danas jedna od najjačih organiziranih političkih opcija. HDZ-e ima odgovornost prema svim predstavnicima hrvatskog naroda u BiH, ali i prema cijeloj BiH. Mi to nastojimo predstaviti kroz naše efikasno političko djelovanje. Zaista, ovdje sam kako bih čuo što su problemi ljudi koji ovdje žive i vidim da smo uvjerljiva manjina, ovisno od sredine do sredine - kaže Dragan Čović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.