Milionski ugovor

Crna Gora od SAD-a kupuje 67 oklopnih vozila

Objavljeno: 05.10.2019. u 14:45

Riječ je o lakom oklopnom patrolnom vozilu pogodnom za međunarodne operacije

Pompeo tokom posjete Crnoj Gori

FOTO: AA

Crnogorsko ministarstvo odbrane dobilo je zvaničnu ponudu američke vlade za nabavku 67 oklopnih vozila, čija je vrijednost 36 miliona dolara.

Potvrda iz crnogorskog ministartva stigla je nakon što je u petak američki državni sekretar Mike Pompeo rekao u Podgorici da je ove sedmice SAD ponudio Crnoj Gori ugovor o najvećoj prodaji vojne opreme u historiji dvije nacije, koji uključuje isporuku lakih taktičkih vozila vrijednih 36 miliona dolara.

Alma Ljuljanović Jovićević iz ministarstva odbrane Crne Gore rekla je da u narednih dvadesetak dana očekuje da ta vlada prihvati ovaj vid poslovnog aranžmana s vladom SAD-a i da mogu očekivati da u 2020. godini imaju prvi kontigent vozila, prenosi Beta.

Riječ je o lakom oklopnom patrolnom vozilu pogodnom za međunarodne operacije. Dizajnirano je tako da bude jače, sposobnije, fleksibilnije, lakše za transport i popravku, i iznad svega, da pruži bolju zaštitu vojnicima, nego njegov prethodnik hummer.

Crna Gora će tako postati nakon Amerike i Slovenije, treća država čiji će vojnici moći da koriste ovo vozilo. Prema najavama nabavka vojne opreme bit će finansirana iz kredita.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije