- Povodom saopćenja MANS-a koji je učestvovao u globalnoj istrazi "Pandora papers", istječemo da je Specijalno državno tužilaštvo odmah po saznanju za predmetni događaj formiralo predmet i preduzeće sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti radi utvrđivanja činjenica i okolnosti u vezi sa istim i o rezulatima preduzetih radnji blagovremeno obavijestiti javnost - navodi se u odgovoru Specijalnog državnog tužilaštva za Vijesti.me.

VEZANI TEKST - Otkriveno da je Milo Đukanović skrivao vlasništvo u više od pet država

Iz MANS-a su saopćili da su do podataka koje su predstavili javnosti došli kroz globalnu istragu o offshore poslovima pod nazivom Pandora Papers koju je vodio Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara (ICIJ) sa partnerima iz 117 zemalja.

Iz kabineta predsjednika Crne Gore jučer su ocijenili da su najnovije tvrdnje MANS-a "još jedan u nizu" pokušaja diskreditacije Đukanovića i članova njegove porodice.

Tajno bogatstvo i poslovi svjetskih lidera, političara i milijardera razotkriveni su u jednom od najvećih curenja finansijskih dokumenata. Oko 35 sadašnjih i bivših čelnika i više od 300 javnih dužnosnika nalazi se u spisima offshore kompanija, nazvanih Pandora Papers. Procurilo je skoro 12 miliona tajnih dokumenata.