open-navfaktor-logo
search
Navijači strepe
Čuda se događaju: Klub Milana Đurića se spašava, javili se kupci iz Švicarske
I dok se cijeli svijet priprema za novogodišnje praznike navijači Salernitane, čiji dres nosi i naš napadač Milan Đurić, posljednjih danas 2021. godine strepe.
25.12.2021. u 19:28
get url
text

Njihov klub mora pronaći novog vlasnika do 31. decembra ili će biti izbačen iz Serie A, gdje su od ovog ljeta zaigrali nakon 23 godine odsustva iz elite.

Predsjednik Lazija Claudio Lotito bio je vlasnik Salernitane od 2011. do jula ove godine.

Kako prema italijanskim pravilima jedan čovjek ne može posjedovati dva kluba u Serie A, Lotito je morao prodati Salernitanu. U tome nije uspio, ali je pomjerio rok do kraja godine angažovanjem stečajnog upravnika.

A kako pišu italijanski mediji čini se da je čudo na pomolu i da se pojavio kupac.

VEZANI TEKST - Đurićev i Riberyjev klub mogao bi biti izbačen iz Serie A

Riječ je o švicarskoj građevinskoj kompaniji, a navodno već je poznato ko će obavljati funkcije sportskog direktora (Walter Sabatini) i trenera (Fabrizio Castori). Također, navodi se kako će klub pojačati nekoliko mladih fudbalera, koji će pokušati

Sat otkucava, a navijači su sve nervozniji, pa su, kako piše Tuttomercato, po cijelom gradu postavili, poprilično oštre, transparente, optužujući pritom Fudbalski savez Italije, fudbalere i menadžere za sve nevolje koje se događaju klubu. Naravno, optužbi nije pošteđen ni Lotito...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.