open-navfaktor-logo
search
Fudbalska reprezentacija BiH
Cviko: Pjanić je svjetska klasa i svakoj ekipi bi nedostajao
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak sa selekcijom Italije igra prvo kolu grupe 1 Lige nacija.
03.09.2020. u 10:43
get url
text

Zmajevi gostuju u Firenci, a U novoj sezoni Lige nacija nalaze se među najjačim evropskim reprezentacijama.

- Igrači su odradili ono što smo od njih očekivali. Stručni štab je zadovoljan je zadovoljan trenutnom formom. Mislim da ćemo pružiti kvalitetnu utakmicu s igračima s kojim raspolažemo - rekao je član stručnog štaba Rusmir Cviko uoči polaska u Italiju.

On je istaknuo kako jedino Adnan Kovačević ima problem s povredom, dok su ostali "fit".

Dušan Bajević u svom debiju na klupi bh. tima ne može računati na Miralema Pjanića, koji je zaražen koronavirusom.

- Pjanić je igrač svjetske klase i nedostajao bi svakoj ekipi. U ovom momentu je to najveći hendikep. Nadamo se da su igrači koji su tu spremni i da će odgovoriti zahtjevima stručnog štaba i selektora - kazao je Cviko.

Zoran Kvržić smatra da je utakmica s Italijom odlična priprema za ono najvažnije, a to je baraž za EURO i duel sa Sjevernom Irskom.

- Ovo nam je dobra priprema za play-off sa Sjevernom Irskom. Dobro nam dođe bolji protivnik da odigramo dobru utakmciu, nego da igramo protiv slabijeg rivala koji nije na nivou Sjeverne Irske - rekao je Kvržić pa naglasio da su Zmajevi motivirani i spremni.

- Na početku je sve dobro. Mislim da smo motivirani i spremni. Dugo nismo igrali. Malo je podmlađena ekipa i momci imaju još veći motiv - poručuje Kvržić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.