open-navfaktor-logo
search
MUP RS-a
Daliboru Railiću blokirana imovina vrijedna više od 230.000 KM, sve se vodilo na majci i supruzi
Uprava kriminalističke policije MUP-a RS-a podnijela je Tužilaštvu BiH izvještaj o krivičnom djelu protiv Dalibora Railića zvanog Dugi iz Prijedora, zbog sumnje da je počinio krivično djelo pranje novca.
02.12.2022. u 14:01
get url
text

On se sumnjiči da je krivično djelo počinio tako što je novac koji je poticao iz kriminalne aktivnosti koristio u privrednom ili drugom poslovanju i kupovao nekretnine u Prijedoru i skupocjena vozila u ukupnoj vrijednosti od 268.358 КM.

- Sud BiH je na osnovu finansijske istrage Uprave kriminalističke policije, a po prijedlogu Tužilaštva BiH donio rješenje kojim se određuje privremena mjera oduzimanja imovine radi obezbjeđenja, u cilju sprečavanja korištenja, otuđenja i raspolaganja imovinom - nepokretnostima, protiv D. R. i njemu povezanih lica – J. R. i D. R. – saopćeno je iz MUP-a RS-a.

Kako nezvanično saznajemo, radi se o Railićevoj majci i supruzi, Danici i Jovani.

VEZANI TEKST - Miljatoviću kum pomogao u bjekstvu: Trojka osumnjičena za ubistvo Bašića večeras pred tužiocem

Navedena mjera se odnosi na - dva stana i zemljište u Prijedoru, automobil "Audi Q7", automobil "mercedes benz" i dva štedna računa u banci.

- Ukupne vrijednosti privremeno blokirane imovine iznosi 237.436 КM dok će se stanje na računima naknadno utvrditi – saopćeno je iz MUP-a RS-a.

Dalibor Railić zvani Dugi osumnjičen je da je organizovao i naručio ubistvo načelnika kriminalističke policije PU Prijedor Radenka Bašića.

Bašić je ubijen 21. marta ove godine u 6.50 sati u prijedorskom naselju Pećani kad je iz stana pješke krenuo na posao, a upucan je u potiljak.

Kao direktni izvršilac osumnjičen je Aleksandar Miljatović, a za pomaganje u ovom krivičnom djelu Igor Repajić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.