Sarajevo

"Dan tradicionalne porodice": Od 13 do 16 sati obustava saobraćaja

Objavljeno: 07.09.2019. u 09:54

Današnje okupljanje dolazi kao odgovor protivnika održavanja prve Povorke ponosa koja će biti održana sutra u Sarajevu

Titova ulica

FOTO: Kemal Softić

Zbog održavanja manifestacije "Dan tradicionalne porodice" koja je planirana na dionici Vječna vatra-plato Parlamentarne Skupštine BiH, danas od 13 do 16 sati bit će obustavljen saobraćaj u ulicama Maršala Tita i Vrbanja, kao i u zoni raskrsnice "Marijin dvor" koja obuhvata ulice Maršala Tita, Fra-Anđela Zvizdovića, Zmaja od Bosne i Vrbanja.

Današnje okupljanje dolazi kao odgovor protivnika održavanja prve Povorke ponosa koja će biti održana sutra u Sarajevu.

Zbog današnje manifestacije bit će izmijenjen režim javnog saobraćaja.

Tramvajski saobraćaj će se odvijati na relaciji Ilidža - Željeznička stanica, dakle neće biti u funkciji na relaciji Tehnička škola – Baščaršija – Tehnička škola.

Autobuska linija 31e Vijećnica - Dobrinja mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu linije, te će polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije – Pofalići u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom.

Autobuska linija za Gornje Velešiće mijenjat će polazni terminal i umjesto sa Drvenije polazit će sa terminala Željeznička stanica.

Autobuske linije za Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo i Breku mijenjat će polazni terminal i umjesto sa Doma Armije polazit će sa terminala Drvenija.

Na trolejbuskim linijama za Jezero, autobuskim linijama za Jagomir, Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo i Breku i minibuskoj liniji za Sedrenik doći će do zastoja prilikom prolaska učesnika manifestacije.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije