open-navfaktor-logo
search
Prvi čovjek UFC-a
Dana White osigurao privatni otok za priredbu UFC 249, lokaciju još krije
U ponedjeljak je i zvanično potpisan ugovor prema kojem će u glavnoj borbi priredbe UFC 249 snage odmjeriti Tony Ferguson i Justin Gaethje, koji je tako uskočio na mjesto aktuelnog prvaka Khabiba Nurmagomedova.
07.04.2020. u 15:49
get url
text

Informaciju da je meč dogovoren, te da su ugovor parifirala oba borca, sinoć je potvrdio predsjednik UFC-a Dana White.

U vrijeme kada je pandemija koronavirusa paralizirala cijeli svijet, White i dalje planira UFC 249 održati prema ranijem rasporedu - 18. aprila. Ipak, jasno je da Brooklyn neće biti domaćin ove manifestacija, a o lokaciji na kojoj će se održati White je kazao:

- Mjesto gdje će se održati event 18. aprila rezervisao sam na iduća dva mjeseca. Osim toga osigurao sam i privatni otok. Imam otok. Infrastruktura se trenutno postavlja i na tom otoku ćemo organizovati međunarodne borbe. Kada počnemo s eventom 18. aprila, nastavit ćemo pumpati evente, domaće i međunarodne - otkrio je Dana White, koji i dalje skriva lokaciju na kojoj će se održati UFC 249 te otkriva da ni sami borci neće znati gdje putuju.

- Dovest ćemo sve borce na jedno mjesto i onda ćemo ih prevesti na tu lokaciju. Ni oni sami neće znati kamo idu - dodao je White.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.