Nastavlja se razdoblje ugodnijih biometeoroloških prilika. Većina populacije bit će boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije. Uz stabilnije vremenske prilike i sunčane intervale, meteoropati i hronični bolesnici u manjoj mjeri će osjećati tegobe. Tokom jutra će biti malo svježije, čemu bi trebali posvetiti pažnju i slojevito se odjenuti. Sa noćnim satima, opća slika djelimično će se pogoršati, usljed nadolazeće promjene.

U Bosni i Hercegovini se prognozira sutra pretežno sunčano prijepodne. Po kotlinama u Bosni dio prijepodneva će biti magle. Postepeno naoblačenje sa zapada u drugoj polovini dana. U večernjim satima kiša i pljuskovi sa grmljavinom se očekuju na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. Tokom noći na srijedu padavine će se proširiti na ostala područja. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29°C.

U srijedu će u našoj zemlji biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između devet i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C.

U četvrtak će preovladavati oblačno sa kišom. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 12°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C.