open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Danas će biti sunčano, oprez za hronične bolesnike
Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni dio prijepodneva će biti magle. Najviša dnevna temperatura zraka između 21 i 27°C.
03.10.2021. u 08:38
get url
text

Biometeorološka prognoza je povoljna. Većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osoba osjetljivih na promjene biće slabije izražene. Neophodno je posvetiti nešto više pažnje odijevanju i zaštiti od nižih temperatura tokom jutra, osobito u unutrašnjosti zemlje. Mjestimično je moguća pojava magle, stoga bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom. Poželjno je dan provesti u prirodi.

Sutra će biti sunčano uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od sedam do 14, na jugu do 16, a dnevna od 23 do 29 °C.
U utorak će u većem dijelu zemlje preovladavati pretežno sunčano. Poslijepodne ili krajem dana postepeni porast naoblake. U kasnim večernjim satima kiša je moguća u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od osam do 14, u Krajini i na sjeveru Bosne do 18, a dnevna od 23 do 29 °C.

U srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 15 do 20, na jugu do 23 °C.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.