Nakon hladnijeg prijepodneva, mjestimično uz dugotrajnu maglu, temperature će tokom dana porasti i uz povremene sunčane intervale opća slika će se djelimično popraviti u većem dijelu zemlje. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše jake. Prilikom boravka na otvorenom poželjno je biti oprezniji, ne pretjerivati sa aktivnostima i posvetiti pažnju odijevanju, osobito tokom jutra i večeri.

Sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini i ponegdje na zapadu i sjeverozapadu Bosne. Jutarnja temperatura od četiri do 10, na jugu do 12, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 20 °C.

U nedjelju će preovladavati oblačno vrijeme sa kišom. Prestanak padavina u večernjim satima. Jutarnja temperatura od pet do 11, na jugu do 14, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 20 °C.

U ponedjeljak u Bosni će biti pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini umjereno oblačno. Jutarnja temperatura od četiri do 10, na jugu do 13, a dnevna od 8 do 16, na jugu do 20 °C.