open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Danas pretežno oblačno, najviša dnevna do 28 stepeni
Danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kratkotrajan lokalni pljusk je moguć na području Hercegovine.
05.09.2021. u 08:41
get url
text

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C.

Biometeorološke prilike su povoljne, uz porast temperatura i nešto izraženiji osjet sparine u poslijepodnevnim satima. Ukoliko boravite u prirodi i na planinama, preporučljivo je biti oprezniji i posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja u sunčanijem dijelu dana. Tokom jutra moguće je mjestimično tmurno vrijeme, pretežno u unutrašnjosti zemlje, što će djelimično kvariti opštu sliku i usloviti manje poteškoće kod osjetljivih osoba. Nakon toga, posvuda ugodnije.

Sutra će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 31°C.

U utorak se u našoj zemlji očekuje pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama u jutarnjim satima će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između osam i 13°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 31°C.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.