Biometeorološke prilike su povoljne. Dodatno zatopljenje u jutarnjim satima pozitivno će djelovati na opću sliku. Većina ljudi će se osjećati dobro, a tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše jake. Poslijepodne su izgledne relativno visoke temperature zraka, stoga je poželjno biti oprezniji i ne pretjerivati sa aktivnostima. Preporučuje se slojevito odijevanje.

Sutra će u našoj zemlji biti sunčano uz umjerenu oblačnosti. Tokom dana, postupni porast oblačnosti. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između šest i 11, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 25 stupeni.

U subotu će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije i u večernjim satima u Bosni sa slabom kišom, a u planinskim dijelovima sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 12, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 20, na jugu do 23 stepena.

U nedjelju će biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima ponegdje i sa slabom kišom. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura zraka većinom između nula i sedam, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka između šest i 12, na jugu do 16 stepeni.