open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
Danas toplije i sunčano, uz malu do umjerenu oblačnost
Pos vemu sudeći kraj je kratkotrajnom zahlađenju, pa danas možemo očekivati više sunca, što će obradovati one koji uživaju u nešto toplijem vremenu
29.08.2018. u 09:12
get url
text

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 10 stupnjeva, Bihać i Sanski Most 11, Banja Luka i Prijedor 12, Doboj, Livno i Tuzla 13, Bugojno, Ivan Sedlo, Sokolac i Srebrenica 14, Bijeljina, Brčko i Zenica 15, Sarajevo i Zvornik 16, Gradačac 18, Trebinje 20, Mostar 22 stupnja. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za četiri milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas se našoj zemlji očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Nešto više oblaka očekuje se u centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura od 24 do 30, na jugu od 29 do 32 stepena.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 26 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.