open-navfaktor-logo
search
Meteorolozi najavili
Danas u većem dijelu BiH snijeg, u srijedu i do minus 12 stepeni
Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U nizinama pada slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. Pretežno vedro je na području Krajine, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).
04.02.2023. u 09:41
get url
text

Temperature zraka izmjerene u 7 sati iznosile su: Bjelašnica -6; Livno, Prijedor i Sokolac 0; Bihać, Ivan Sedlo, Sanski Most i Široki Brijeg 1; Sarajevo i Srebrenica 2; Tuzla i Zenica 3; Banja Luka i Mostar 4; Doboj, Gradačac i Trebinje 5; Neum 9 stepeni Celzijusevih.

- Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u nizinama i snijegom u višim područjima. Od poslijepodnevnih sati i u nizinama će padati slab snijeg. U Hercegovini prije podne pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. U drugom dijelu dana u većem dijelu Hercegovine razvedravanje. Oblačno sa slabim snijegom zadržaće se na sjeveru Hercegovine. Danas vjetrovito. Vjetar jak, lokalno i sa olujnim udarima, sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu od 7 do 12 stepeni - naveli su meteorolozi.

U Sarajevu je oblačno sa kišom ili susnježicom, a od poslijepodnevnih sati slab snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka oko 2 stepenba.

Objavljena je prognoza i za naredna četiri dana.

Sutra će u Bosni i sjeveru Hercegovine pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom. U većem dijelu Hercegovine sunčano. Vjetar umjeren i jak sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -2 stepena, na jugu do 2 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 1, na jugu do 6 stepeni Celzijusevih.

Prvi dan nove radne sedmice u Bosni i sjeveru Hercegovine nas očekuje pretežno oblačno vrijeme. Lokalno će padati slab snijeg. U većem dijelu Hercegovine sunčano. U Hercegovini i jugozapadu Bosne povremeno jaki udari vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3, na jugu zemlje do nula stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -5 i nula, na jugu zemlje do 5 stepeni Celzijusevih.

Za utorak se prognozira pretežno oblačno vrijeme u Bosni i sjeveru Hercegovine. Smanjenje oblačnosti se očekuje u poslijepodnevnim satima. U većem dijelu Hercegovine sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5, na jugu zemlje do -1 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 1, na jugu zemlje do 6 stepeni Celzijusevih.

U srijedu će biti u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -12 i -5, na jugu do -1. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 1°C, na jugu do 6 stepeni Celzijusevih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.