open-navfaktor-logo
search
Prijateljski mečevi
Danci ohrabreni remijem s Njemačkom dočekuju Zmajeve, Francuska rutinski protiv Velsa
Osim meča Bosna i Hercegovina - Crna Gora (0:0), još nekoliko prijateljskih susreta odigrano je širom Evrope.
02.06.2021. u 22:55
get url
text

Aktuelni svjetski pravi i lideri naše kvalifkacione grupe, fudbaleri Francuske, večeras su Nici s uvjerljivih 3:0 savladali Vels.

Ekipi Didiera Deschampsa pogodovalo je i isključenje Williamsa u 26. minuti zbog igranja rukom, mada povratnik u redove Trikolora Karim Benzema najstrožiju kaznu nije uspio pretvoriti u gol.

Ipak, osam minuta kasnije Mbappe je pogodio za 1:0, da bi početkom drugog dijela (48. minuta) Griezmann udvostručio prednost Franuza. Konačnih 3:0 postavio je Dembele u 79. minuti susreta.

Naredni protivnik Zmajeva, reprezentacija Danske, remizirala je u duelu sa Njemačkom (1:1). Nijemci su poveli u 48. minuti meča koji je igrao u Innsbrucku golom Neuhausa, da bi Poulsen u 71. izjednačio rezutat, koji će se ispostaviti kao konačan.

Remi s Njemačkom nije loša uvertira za Dance pred generalnu provjeru koju u nedjelju igraju u Brondbyju protiv Zmajeva.

Engleska je s 1:0 savladala Austriju, a pobjednika na stadionu Riverside u Middlesbroughu odlučio je gol Sake iz 57. minute.

Od preostalih mečeva vrijedi spomenuti remi Nizozemske i Škotske (2:2), a zanimljivo da su desetkovani Škoti bili ti koji su u dva navrata imali prednost. Hendry i Nisbet bili su strijelci za Škote, koji su na meč stigli bez sedam reprezentativaca zbog slučaja koronavirusa u njihovom taboru, dok je oba gola za Lale postigao Depay.

Prijateljski susreti, rezultati:
Bjelorusija - Azerbejdžan 1:2
Norveška - Luksemburg 1:0
Nizozemska - Škotska 2:2
Rumunija - Gruzija 1:2
Engleska - Austrija 1:0
Njemačka - Danska 1:1
Francuska - Vels 3:0

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.