open-navfaktor-logo
search
Kraj prve grupne faze
Danci sačuvali obraz, a Rusi status nosioca za predbaraž SP-a
I večeras su se Danci mučili sa slabašnim Rusima, koji su u duelima s Islandom i Mađarskom doživjeli uvjerljive poraze
15.01.2020. u 21:58
get url
text

Teškom mukom rukometaši Danske stigli su do prve pobjede na Evropskom prvenstvu, a trijumf nad Rusijom 31:28 nema apsolutno nikakav rezultatski značaj s obzirom na to da je ranije danas Mađarska savladala Island. Aktuelni olimpijski i svjetski prvaci tako su ostali bez šansi za plasman u drugi krug Evropskog prvenstva.

I večeras su se Danci mučili sa slabašnim Rusima, koji su u duelima s Islandom i Mađarskom doživjeli uvjerljive poraze.

Ipak, za razliku od Danske, ruski rukometaši imali su kakav takav motiv jer nisu željeli izgubiti s više od osam golova razlike. Naime, u slučaju poraza s osam i više pogodaka razlike Rusi bi u predbaražu Svjetskog prvenstva imali ulogu nenosioca.

Da se Rusi ne šale u duelu s Dancima pokazali su u prvih pola sata igre nakon kojih su imali tri gola prednosti (15:12). Rukometna velesila djelovala je totalno rastrojeno bez pretjerano velikog motiva, što je i bilo za očekivati jer su gledali meč u kojem su ih "izdali" Islanđani.

Ipak, u nastavku su Danci stisnuli zube, očito ne želeći dalje srozavati ionako poljuljani renome koji uživaju kao aktuelni olimpijski i svjetski pravaci pa su u drugom poluvremenu zaigrali nešto bolji rukomet i na kraju slavili sa 31:28.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.