open-navfaktor-logo
search
Kosovo
Detalji nakon napada na autobus kod Dečana: Poznat identitet ubijenih, špekuliše se o motivima
Do sada su identificirane tri ubijene osobe nakon što je zasad nepoznata osoba večeras oko 19 sati pucala u autobus u selu Glođane kod Dečana.
26.11.2021. u 23:01
get url
text
Kosovo
Kosovo

Kako prenose mediji, riječ je o vozaču Ganiju Đokaju i učenicima iz sela Glođana L. H. (19) i G. M (17), mladiću i djevojci.

Ubica je u bjekstvu i policija za njim intenzivno traga.

Kako je saopćila policija, vozač autobusa koji je prevozio studente preminuo je na licu mjesta, dok je dvoje studenata koji su putovali autobusom preminulo u bolnici od zadobijenih rana.

Gradonačelnik Dečana Baškim Ramosaj apelovao je na organe reda da što pre otkriju i uhapse napadača, prenosi Kljan Kosova.

I predsjednica Kosova Vjosa Osmani reagovala je nakon ove tragedije također pozvavši organe reda da što prije pronađu počinioce zločina i privedu ih pravdi, prenosi Kosovo Online.

Ona je na svom Facebook profilu napisala da je napad na studentski autobus udarac na sigurnosni poredak Kosova. Istakla je da je sigurnost građana prioritet i od te misije se neće odustati.

- Šokantna vijest o krivičnom djelu u Glođanu, u kojem su, prema aktuelnim podacima, život izgubile tri osobe, a jedna je povrijeđena. Izražavam iskreno saučešće porodicama poginulih i želim brz oporavak povrijeđenima - napisala je Osmani.

Pojedini mediji ranije su prenijeli informaciju da je u ovom napadu ubijeno četvero ljudi. 

Mediji špekulišu i o mogućim motivima napada.

Kako pišu Novosti, tragedija se, navodno, dogodila zbog osvete. Navodno su jednog od putnika vozač i kondukter autobusa izbacili jer je uznemiravao djevojke. pa je on uzeo kalašnjikov, sačekao autobus i ispalio rafal.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.