open-navfaktor-logo
search
MUP KS
Detalji nesreće u Sarajevu: Jedan blizanac životno ugrožen, drugi pobjegao s mjesta nesreće
Dvadesetosmogodišnji A. M. iz Sarajeva koji je sinoć povrijeđen u teškoj nesreći u sarajevskom naselju Nedžarići zadobio je teške i za život opasne povrede i zadržan je u KCUS-u na Klinici za anesteziju i reanimaciju, saopćeno je iz MUP-a KS.
03.08.2020. u 11:51
get url
text

Prema policijskom saopćenju, nesreća se dogodila u 22.40 sati na kolovozu ulice Džemala Bijedića.

Sudarili su se "mercedes", kojim je upravljao povrijeđeni mladić, i "seat leon", za čijim upravljačem je bio S. M. (1992).

Kako smo ranije objavili, u pitanju je njegov brat blizanac, a navodno su se prije nesreće utrkivali.

VEZANI TEKST - U nesreći u Sarajevu učestvovala braća blizanci, jedan teško povrijeđen

Nakon sudara sa "seatom", automobil "mercedes" se odbio i odario u "audi A4", kojim je upravljao N. I. (1971), a potom izletio s kolovoza i udario u stablo pored ceste.

- Nakon saobraćajne nesreće, vozač S. M. se vozilom "seat leon" udaljio sa mjesta nesreće, a pronađen je 3.8.2020.godine u 03.15 sati na području Općine Centar Sarajevo. U ovoj saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je vozač A. M., a ljekarsku pomoć mu je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u KCUS-u, gdje je na Klinici za anesteziju i reanimaciju zadržan na daljem liječenju. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva KS, pripadnici Uprave policije MUP-a KS i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Pripadnici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nesreće - navodi se u saopćenju MUP-a KS.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.