Tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, nakon ispitivanja osumnjičenog Srđana Jondića (23) iz Doboja, uputio je prijedlog dobojskom Okružnom sudu da mu odredi jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je na benzinskoj pumpi "Hifa Oil" u Velikoj Bukovici kod Doboja pokušao ubiti 27-godišnjeg Slađana H.

On je, kako je utvrđeno dosadašnjom istragom, jučer rano ujutro, oko pet sati, došao automobilom na parking prostor ispred svadbenog salona i benzinske pumpe, gdje se pored parkiranog automobila nalazio Slađan H., sa kojim se ranije posvađao, te  još četiri osobe.

Čim je zaustavio automobil, iz gepeka je izvadio pušku, najvjerovatnije sačmaricu,  i pucao u Slađana, kojeg je tom prilikom ranio u stomak i obje noge, zbog kojih je on zadržan u dobojskoj bolnici na liječenju.

Srđan je potom sjeo u automobil i pobjegao, da bi ga nedugo potom pronašli i uhapsili pripadnici PS Doboj 1,koji su ga nakon krim-obrade predali tužiocu na dalje postupanje.

Kako saznajemo u Tužilaštvu, pritvor za osumnjičenog zatražen je zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, ponoviti ili dovršiti započeto krivično djelo, kao i zbog opasnosti da bi njegovo puštanje na slobodu moglo rezultirati uznemirenjem javnosti.

O prijedlogu Tužilaštva odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Doboju.